Ylva och Johan tackar för sig!

Kanske har ni sett Ylva och Johan springa omkring på kontoret, eller dykt upp på våra Instagram stories? Idag är deras sista praktikdag här hos oss på Hamrén. Här kommer en liten hälsning från dem!

Efter åtta veckor på Hamrén Webbyrå har vår tid på praktiken nått ett slut! Under dessa veckor har vi jobbat med allt från logotyper, sociala medier och hemsidor, hängt med på kundmöten och druckit många koppar kaffe!

Vad har vart det bästa med att ha praktik på Hamrén?

Ylva: Vi har fått väldigt blandade uppgifter och allt från stora till små projekt. Det har gett oss en verklig uppfattning om hur det går till på riktigt. Att vi fått jobba med verkliga kunder och fått driva vårt egna projekt har också varit sjukt roligt och lärorikt! Jag har också lärt mig väldigt mycket om tillgänglighet vilket jag tror kommer göra mig en bättre designer i framtiden.

Johan: Att få vara med och skapa saker! Roligast är ju såklart när de kommer användas på riktigt. Jag har verkligen uppskattat variationen på saker att göra och har haft det väldigt trevligt på kontoret. Det är en bra arbetsplats med ett bra team!

Det här är jag mest stolt över…

Ylva: Tillgänglighetsprojektet vi jobbat med är något jag är väldigt nöjd med. Att koda sidan har varit en riktig utmaning, men jag har lärt mig massor! Sen tycker jag också att de illustrationer och artiklar jag jobbat med till hemsidan och de sociala medierna har blivit bra.

Johan: Tillgänglighetssidan vi gjorde tycker jag ser helt fantastisk ut! Jag kämpade länge med illustrationerna där med småfix hit och dit. Jag är stolt över resultatet och ser fram emot lanseringen!

Vi tar med oss härifrån…

Ylva: Att planera uppgiften och se till att göra rätt från början, haha! Sen all kunskap jag fått om tillgänglighet såklart, det känns mer relevant och viktigt nu än någonsin!

Johan: Hur viktigt det är att tänka på tillgänglighet! Jag har lärt mig massor om hur olika typer av design kan hjälpa och försvåra för olika människor, och det är såklart en jättebra sak att ha koll på!

Våra tips till framtida praktikanter

Vi tycker att det är viktigt att ha portfolio och CV/personligt klart tidigt, så du slipper stressa med det i sista stund. Fundera på vad du vill lära dig mer om, och sök till många ställen! När du söker så se till att framhäva vad du kan och berätta vad du hoppas lära dig och få ut av din praktik. Fråga mycket och ta till dig av tips och feedback du får när du är där! Och försök hålla kontakten till din praktikplats, det kanske leder till något mer senare.

Nu tackar och bockar vi för oss!
Vi kommer sakna hela Hamréngänget massor, och likaså kaffet.
Och vem vet, kanske kommer vi tillbaka till kontoret efter examen? 😉

// Los praktikanchos

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.