WordPress fyller 17 år

I Sverige är WordPress det mest populära webbpubliceringsverktyget med öppen källkod. Nästan var tredje webbplats är skapad i WordPress idag och mer än 3,3 miljoner webbshoppar drivs av WordPress och WooCommerce.
Vi på Hamrén jobbar med WordPress för att det är ett flexibelt verktyg som ger oss möjlighet att erbjuda hemsidor som är enkla för våra kunder att administrera själva. 

Med WordPress är ingenting omöjligt

På webben är nästan ingenting omöjligt, även om verktygen som används ibland kan vara begränsande. Det vi gillar med WordPress är flexibiliteten: WordPress är ett hjälpmedel och en språngbräda i arbetet med att utveckla hemsidor, inte ett hinder. Med WordPress som grund kan vi bygga allt från e-handelslösningar till mindre landningssidor. Och framför allt kan vi vidareutveckla befintliga hemsidor, så att våra kunder alltid kan fortsätta växa, utan att känna sig begränsade av hur hemsidan är uppbyggd.

WordPress bygger på öppen källkod, vilket betyder att vem som helst kan utveckla tilläggsfunktioner som alla får ta del av. Ibland mot betalning, men ofta helt gratis. Detta gör även att vi utvecklare enkelt kan bygga på befintliga funktioner, för att verkligen kunna skräddarsy lösningar som funkar bäst för våra kunder. Under de 17 år som WordPress funnits har både nya funktioner tillkommit och utseendet på gränssnitten utvecklats och förbättrats. Mycket har hänt!

WordPress i framtiden

WordPress utvecklas som sagt hela tiden – det är också en av fördelarna! Det finns en stor gemenskap kring WordPress, där alla jobbar mot att göra plattformen så bra som möjligt. För ett tid sedan lanserade WordPress en page-builder som kallas för Gutenberg, vilket helt förändrar hur vi kan jobba med att bygga sidor, speciellt för våra kunder. Det innebär att det är ännu enklare att uppdatera och jobba med innehållet på hemsidan. Så om vi får önska något inför WordPress fortsatta framtid skulle vi vilja se flera sådana nyheter – som underlättar arbetet med att hålla hemsidan levande.

Stort grattis på din 17:e födelsedag WordPress!

Kan vi hjälpa till?

Behöver ditt företag en ny hemsida eller webbshop? Då hjälper vi dig gärna! Kontakta oss idag!

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.