Sociala medier-flöde till Samhall/Microsoft hackathon

Innovation Days är ett samarbete mellan Samhall och Microsoft där tre team har som uppgift att skapa digitala verktyg för att hjälpa personer inom autismspektrat att komma in på arbetsmarknaden. Samarbetet tar formen av ett 52 timmar långt kreativt event, ett hackathon.

Ger fler en chans att komma ut i arbetslivet

Från Samhalls hemsida:

”Tänk dig att du hänger utanför ett flera hundra meter högt stup när någon ska ge dig instruktioner om hur du hittar till ditt nya jobb. Eller att du står på ett dansgolv med jättehög musik och en massa dansande människor, samtidigt som du ska läsa receptet på bondkakor för att sedan sätta igång och baka. Många människor upplever vardagssituationer på liknande sätt eftersom de har en diagnos inom autismspektrum.

Det betyder inte att de inte kan förstå en instruktion eller att de inte är lika bra på att utföra uppgiften, men att omständigheter runt dem eller inom dem gör det svårare att ta in informationen.”

Samhall och Microsoft ser att dessa personer är en enorm outnyttjad resurs på arbetsmarknaden. Dessutom upplever varje enskild individ, som blivit ratad, missförstådd och aldrig fått chansen att visa vad den går för, en personlig tragedi.

#samhallinnovation

Inför Samhall och Microsofts hackaton som börjar idag har vi implementerat ett sociala medier-flöde. Det samlar innehåll taggat med #samhallinnovation och @samhall_ab från Facebook, Instagram, LikedIn och Twitter. Är du nyfiken på eventet? Spana in flödet här! >>>

Ett samhälle för alla

Det här eventet går hand i hand med vår egen filosofi om att göra medvetna justeringar för att göra världen lite mer tillgänglig. Vi har till och med just skrivit en artikel på ämnet ett mer tillgängligt internet , som du kan läsa här! >>>

Kan vi hjälpa till?

Vi hjälper våra kunder med uppdrag av alla storlekar. Ska du också ha ett event som behöver en kampanjsida framöver? Kontakta oss idag!

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.