Säg hej till våra praktikanter, Hilma och Milla!

Hilma från Leksand och Milla från Lund har båda mötts i Norrköping för att studera Grafisk design och kommunikation vid Linköpings Universitet eller GDK som det så fint kallas. Mellan tentor, rapporter och projektarbeten väntar nu en praktikperiod hos oss på Hamrén Webbyrå. Både på kontoret i Norrköping och på distans.

Hur hamnade ni på Hamrén?

Hilma: Jag har länge haft span på potentiella praktik/arbetsplatser i mitt närområde och särskilt fastnat för Hamrén. Sen fick jag kontakt med Rebecca via en Facebookgrupp där jag la ut ett inlägg om att jag sökte praktik, och på den vägen var det!

Milla: Under mitt första år på GDK var jag på studiebesök hos Hamrén vilket gjorde mig taggad på att själv söka praktikplats där när det var dags. Härligt folk, gott kaffe och intressanta projekt, vad mer kan man begära?

Grafisk design är ett brett område, är det något ämne ni har fastnat för extra mycket?

Hilma: Egentligen allt designrelaterat, att börja med en diffus idé som slutar i en slutprodukt. Allt som inkluderar Adobe-programmen och kod är extra kul.

Milla: För min del är det definitivt webb och kodning som jag tycker är extra spännande men illustrationer och skapandet av tryckt material är också väldigt roligt.

Hur hamnade ni på det grafiska spåret?

Hilma: Innan jag började på GDK hade jag i några år tänkt att jag vill börja plugga där, men har haft för mig annat som att säsonga i fjällen och senaste tiden jobbat i en trevlig friluftsbutik. Men jag har alltid velat jobba med något kreativt och tyckt att GDK verkar vara perfekt för mig, vilket verkar stämma. Trivs som fisken i vattnet, så att säga.

Milla: Jag började smått knapra kod första gången som tolvåring till min dåvarande blogg och ritade mycket i bland annat Paint och Photoshop till olika miniprojekt. När jag senare också insåg att alla PowerPoints under skoltiden hade väldigt mycket fokus på utseendet snarare än själva innehållet, anade jag att grafisk design kanske var något för mig.

Om ni inte skulle vilja jobba inom grafisk design vad skulle det då vara?

Hilma: Hmm, jag har funderat länge och väl om att börja på grafisk design spåret så känner mig fast vid det. Men kanske arkitekt?

Milla: Det är en ganska svår fråga då jag är en person med många intressen. Mest troligt skulle det nog vara antingen lärare eller någon form av ingenjör inom data eller energi.

Berätta något otippat om dig själv!

Hilma: Jag har över 40 muminmuggar, men det kanske inte är så otippat? Det är hur som helst kul att samla på saker.

Milla: Jag tycker väldigt mycket om matte. Som GDKare hör det till ovanligheten då avsaknad av matte är en anledning till att många väljer programmet.

Tack, Hilma och Milla! Det ska bli kul att ha er här. Välkomna!

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.