Swedish Climate Startup Map

Swedish Climate Startup Map är en ny hemsida som vill visa upp företag som jobbar för en mer hållbar framtid på olika sätt. Bakom initiativet står företag som Sting, Chalmers Ventures, Swedish Incubators and Science Parks, Dalarna Science Park, LEAD och Ignite Sweden. Idéen med hemsidan är att hjälpa bolag att synas och att hitta finansiering. 

Presentation av över 400 företag

Den nya hemsidan presenterar över 400 företag som du kan filtrera fram genom en rad olika nyckelord och kategorier. Företagen presenteras i små kort med den mest relevanta informationen på framsidan, men du kan även klicka för att läsa kortens baksida som består av ytterligare information. Denna sida kallas ”The Map” och är huvudsyftet med hela hemsidan. Men det finns även mycket mer information att ta del av som vi presenterar med en del tekniskt avancerade lösningar för att modern och användarvänlig upplevelse!

Hamrén var en viktig partner i utformningen och utvecklingen av denna plattform som är central i projektet. Under vårt samarbete kunde vi tillsammans testa gränserna kring olika funktioner som i slutändan resulterade i en lättnavigerade och interaktiv upplevelse.

Jenny Hedén Malm – Project Manager, Ignite Sweden

Moderna tekniska lösningar

Det första du möts av på startsidan är ett antal slides som med hjälp av grafer förklarar syftet med hemsidan. Slidsen har en modern fast scrollfunktion som leder dig genom innehållet innan den släpper och du kan scrolla fritt på resten av startsidan. Graferna hämtar all sin data från Google Charts vilket gör det enkelt att administrera när datan behöver bytas ut. Därmed är hemsidan alltid uppdaterad med den senaste statistiken!

Informationsstruktur

På hemsidan kan även företag som är intresserade av att ansöka att vara med läsa mer hur det processen går till. Det är mycket information att ta in och det presenteras i tydliga sektioner med ikoner och andra grafiska element för att innehållet ska bli enklare och roligare att ta till sig. Slutligen kan du även fylla i ett stort formulär för att ansöka.

Projektet är unikt av sitt slag och vi är mycket stolta över att fått förtroendet att vara med på denna resa. Projektet har bland annat uppmärksammats i Dagens Industri, läs mer om det här nedan!

Om projektet

Kund: Swedish Climate Startup Map

Vad vi gjorde

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.