Digital makeover med fokus på navigation och innovation

"Nytag för att återspegla visionen First in knife gate solutions." Så såg briefen ut när Stafsjö Valves hörde av sig om ett samarbete kring en ny webbplattform. För att stärka Stafsjös ambition att vara en teknisk världsledande inom sitt segment, valde vi att tänka om kring hur en hemsida kan användas. Så här såg det ut när vi på Hamrén tog fram en ny webbplats för Stafsjö Valves, med fokus på navigation och innovation.

Vad vi gjorde

Koncept / Design / Utveckling

Kund

Stafsjö Valves

Pålitlighet sedan 1666

Stafsjö Valves historia sträcker sig hela vägen tillbaks till år 1666. På den tiden stod kanoner på agendan, och man levererade till bland annat Svenska Ostindiska Companiet. Även om företaget sedan länge svidat om till ventiler, sker både utveckling och produktion än idag på samma plats där allt en gång startade – i just Stavsjö. Idag har Stafsjö leverantörer runt hela världen och erbjuder högkvalitativa skjutspjällsventiler under parollen ”First in knife gate solutions”.

Horisontellt flöde inspirerad av ventiler

Att framhäva företagets anor var en självklarhet, men att visa på förmågan till teknisk innovation kändes minst lika viktig. Stafsjo.com är företagets främsta säljplattform, och redan där ville vi synliggöra Stafsjös tekniska expertis genom att göra något annorlunda. Inspirerade av skjutsjällsventilen, som reglerar flöden genom tillslutning, valde vi att vända navigationen: från den traditionella, vertikala till nytänkande horisontell.

Horisontellt flöde

Snabbare produktnavigation

För att göra det ännu enklare – och snabbare! – att hitta rätt bland Stafsjös produkter utvecklade vi en produktöversikt med både bild och textbeskrivning.

Produktmeny med översikt

Häng med Stafsjö in i framtiden!

Jämförelse mellan den gamla och nya sidan

Vill du starta ditt projekt med oss?

Hör av dig, så hjälper vi dig från idé till lansering!

Om projektet

Kund: Stafsjö Valves

Vad vi gjorde

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.