Glassig ny hemsida för Smultronstället!

Sommarklassikern Smultronstället i Söderköping firar hela 40 år av glass och glädje och vi sätter körsbäret på firandet med en festlig, färgrik och framförallt glassig ny hemsida!

Retro och modern möts på kalas

Smultronstället, i både namn och anda, har under sina 40 år sedan det öppnades blivit en älskad sommarfavorit.

Verksamhetens jubileum samt historia hyllas på den nya hemsidan genom inslag av retroinspirerad typografi och grafik, medan den moderna layouten, intuitiva navigationen, och de interaktiva detaljerna visar Smultronställets relevans in i framtiden. Festlig, färgrik och fantasifull, hemsidan ska spegla Smultronställets glasskreationer och atmosfär — man ska bli lika glad av att besöka webben som man blir med en av deras glassar framför sig.

Lekfulla ikoner och smältande knappar

Mellan retro och modern, hemsidans design hämtar inspiration från olika epoker. Brödtextens typografi påminner om analoga skrivmaskiner och kombineras med rubrikernas mjuka men effektfulla Brandon Grotesque, som inspirerades av geometriska teckensnitt använda på 20- och 30-talet.

Även ikonerna — retrofuturistiska eller moderna? — leker med stilperioden, och andra grafiska detaljer, som frimärken, stämplar, vykort, polaroidformer och smältande knappar kompletterar den fantasifulla designen.

Anpassad för mobilen och för glassugna

Att hemsidor ska vara responsiva är en självklarhet, men för den står i kö och är nyfiken på Smultronställets meny är det kanske extraviktigt med en mobilanpassad och lättillgänglig hemsida. Därför har vi säkerställt att viktig information, som öppettider och hela sortimentet av glasskreationer, nås snabbt, enkelt och numera direkt på hemsidan.

Startsida
”Vanliga frågor”
Meny

Vill du också ha en fantasifull hemsida med visuella element skapade just för dig?

Hör gärna av dig, så hjälper vi dig med allt från koncept till lansering!

Om projektet

Kund: Smultronstället

Vad vi gjorde

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.