Sky Hotel Apartments: Från sköldpadda till hare

Sommaren 2019 kom vi i kontakt med Sky Hotel Apartments, som i och med lanseringen av sitt nya hotell i Linköping City ville vidareutveckla sin webbplats. Ett av önskemålen var att optimera webbplatsen och göra den snabbare, både för besökare och administratörer. Superviktigt – både för försäljningen, men i förlängningen också för samhället. Visste du till exempel att väl-optimerade hemsidor faktiskt är mer tillgängliga och klimateffektiva? (Jo, det är sant! Läs mer här.)

“Färdiga” WordPress-teman – en vanlig orsak till långsamma hemsidor

Efter en analys av Sky’s befintliga webbplats, kunde vi se att ganska mycket funktionalitet inte användes, utan bara låg och drog kraft från servern. Det här är en ganska vanlig diagnos när man använder sig av “färdiga” WordPress-teman, eftersom de ofta är utvecklade att passa en väldigt bred massa. Vår första insats blev alltså att bygga om webbplatsen, med vårt eget Hamrén-tema i grunden, istället. Då kan vi själva styra exakt vilka funktioner som får vara med, vilket gör att vi får färre onödiga scripts som läses in, färre anrop till databasen och en avsevärt snabbare hemsida.

Enklare hantering – för både anställda och sökmotorer!

Vi tycker om när hemsidor får leva även efter lanseringsdatumet. Och det verkar Google också göra! Många SEO-experter hävdar att hemsidor som uppdateras – speciellt om nytt innehåll läggs till – påverkar hur högt Google värderar din sajt. Därför är det viktigt för oss att de hemsidor vi utvecklar är enkla att administrera – och att det går fort att jobba med hemsidan. När vi byggde om Sky’s webbplats passade vi därför på att implementera en funktion för sidhantering som ger en tydlig och visuell överblick av innehållet. Utan att för den sakens skull ge en negativ inverkan på hastigheten!

Sidhanteringsfunktionen Elementor ger en tydlig och visuell överblick av innehållet

Byte till modernare servermiljö

För att få en ännu bättre upplevd hastighet flyttade vi även webbplatsen till våra egna servrar. Vår moderna webbservermiljö är nämligen skräddarsydd för just WordPress-hemsidor, vilket ytterligare ökar tryggheten och hastigheten på hemsidan.

För att visa på skillnaden i hastighet gjorde vi en benchmarking mellan den gamla hemsidan och den nya. Resultaten visar tydliga förbättringar i hemsidans hastighet – idag får hemsidan det näst högsta betyget (A) vid mätningar på hur snabb hemsidan upplevs vara. Det ser vi som ett klart godkänt betyg!

Är din hemsida seg? Hör av dig!

Upplever du att din hemsida tar lång tid att ladda? Beroende på hur din hemsida är byggd finns det olika saker du kan göra för att minska laddningstiderna och öka hastigheten. Ibland är det så enkelt som att byta ut några bilder, och ibland behöver man kavla upp ärmarna och göra en större insats. Hör av dig till oss, så kikar vi tillsammans på hur vi kan göra din hemsida ännu bättre!

Om Kunden

Sky Hotel Apartments erbjuder modernt inredda hotellägenheter i Linköping och Stockholm, utrustade med allt som behövs för att bo både längre och kortare perioder. I erbjudandet finns även konferensrum i inspirerande miljöer.

Om projektet

Kund: Sky Hotel Apartments

Vad vi gjorde

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.