Hamrén vinner guld i Publishingpriset med Koll på lagen

Stort tack till alla som höll tummarna, det funkade! Vi kan stolt meddela att vi detta år vunnit guld i Publishingpriset i kategorin "Utbildnings- och instruktionssajter" med hemsidan vi gjorde för projektet Koll på lagen! Vi är enormt glada och tacksamma för äran och för det fina samarbetet mellan Hamrén och Byrån mot Diskriminering i Östergötland.

Syftet med projektet Koll på lagen är att förstärka ungdomar på fritidsgårdar med kunskap om sina rättigheter och vardagsjuridik. Det snackas diskriminering, förskingring, förolämpning, förtal, ofredande, polisen, yttrandefrihet och mycket mer!

Allt detta försökte vi paketera på ett kreativt och tillgängligt sätt som gör att ungdomar vill lära sig mer även om ämnet är tyngre. Pigga färger, handritade motiv, Byråns informationsrika men också spännande övningar och ungdomarnas egna röster leder besökaren genom en hemsida som inspireras av ungdomar och som ska i sin tur inspirera dem.

Även motiveringen för guldpriset lyfter samma element som hemsidans styrkor:

”För trovärdiga texter, medvetna färgval och stor omsorg om detaljerna.”

Vi är mycket stolta över priset och samtidigt glada att projektet får mer uppmärksamhet. Inom detta och tidigare projekt i samarbete med Byrån mot diskriminering har vi ofta haft ”Kunskap är makt” som ledord. Vi är otroligt tacksamma för att Byrån ger oss möjligheten att ge lite makt tillbaka till de som behöver det, samtidigt som vi får leka med hela regnbågen och skapa några av våra mest kreativa, tillgängliga och inkluderande projekt.

Nu, med guldstatyetten som uppmuntrar oss från bokhyllan, blickar vi framåt mot nästa steg i Koll på lagen projektet och alla spännande trycksaker vi kommer skapa! Tack ännu en gång till Byrån för ett fantastiskt samarbete hittills och framåt! Nu fokuserar vi på att skapa nästa års guldvärdiga bidrag 😉

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.