Uppfrächning av hemsida och profil till Ignite Sweden

Ignite Sweden hade redan ett grundläggande grafiskt formspårk och en hemsida. Men de ville byta webbmiljö för att enklare kunna hantera och uppdatera hemsidan och passade då även på att få en uppfräschning av den grafiska profilen. Resultaten blev en färgsprakande hemsida som är tydlig och lättnavigerad både för användarna och Ignite själva.

Förenklad struktur med fokus på användaren

Ignite har flera olika målgrupper med olika behov och preferenser, bland annat mindre start-ups och stora företag, och det fanns ganska mycket text och annat innehåll som skulle få sin plats på hemsidan. Vi har hjälpt till att strukturera upp innehållet så att det är enkelt att navigera till rätt sida beroende på vilken användare du är samt delat upp innehållet i olika sektioner för att det ska bli roligare och enklare att läsa och ta till sig all information. Dessutom har vi skapat flera olika formulär med anpassat innehåll för att göra det tydligare och enklare att skicka in sin ansökan.

Färgsprakande och inbjudande

Designen behövde tilltala en bred målgrupp med fokus på att den skulle vara modern och modig. Vi använde färgerna som fanns sedan tidigare men lekte med dem för att skapa något unikt och färgsprakande utöver det vanliga genom att tona de starka färgerna med varandra. Dessutom tog vi inspiration från cirklarna som fanns i logotypen för att skapa grafiska element som verkligen speglar och särskiljer Ignite Sweden.

Filtrering av events och nyheter

En av de viktigaste funktionerna Ignite efterfrågade var ett tydligt och snyggt sätt att presentera event och även nyheter. Därför byggde vi en genomtänkt event-funktion där det är enkelt att lägga till nya event och enkelt för användaren att ta till sig den viktigaste informationen kring eventet. Dessutom använde vi oss av en filtreringsfunktion för att ytterligare förenkla att hitta det man söker, både på event och nyheter.

Vill du se hemsidan i sin helhet?

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.