Klimatsmartare köttproduktion på Gotland

Vi startar igång året med att berätta om ett spännande arbete som vi fick möjlighet att haka på i höstas. Projektet heter Klimatsmartare kött och är genomfört av Gotlands Slagteri och Svenskt butikskött med målet att skapa större förståelse för köttproduktion med lägre klimatavtryck. Vi som designers fick möjlighet att ta vid och framhäva klimatsmartare kött på ett lättillgängligt och tilltalande sätt i det grafiska formspråket. Vi fick även förvandla det till en webb för att informera och övertyga genom att sprida kunskapen både till bönder, konsumenter och beslutsfattare.

Målet för oss har varit att anpassa design och upplägg på hemsidan för att göra viktig information i form av text mer intressant och lättläst, för att det ska vara enklare att ta till sig. Detta har vi gjort med tydliga grafiska lösningar som exempelvis att blanda text, större bilder samt ikoner och diagram. Vi har använt oss av jordnära och naturliga färger och skapat en personlig känsla genom de handritade elementen i både loggan, ikonerna och knapparna.

Basen för kommunikationen på hemsidan är checklistan. Tanken med listan är att på ett tydligt och pedagogiskt sätt förmedla vilka åtta åtgärder som gårdarna som deltar i projektet på Gotland ska anta för att arbeta klimatsmartare.

I projektet har vi haft ett nära samarbete med miljökonsulterna 2050 som bland annat stått för text och fakta som levererats till oss.

I framtiden kommer det grafiska formspråket även spridas via andra kanaler, t.ex. sociala medier och tryck! Följ resan på Smak av Gotlands Instagram och håll utkik på våra kanaler för uppdateringar!

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.