Webblösning för Colmec – med framtiden i åtanke

Colmec är en trygg och lönsam partner med en hållbar och innovativ vision kring däck och däcktjänster. Colmec producerar sina egna varumärken av regummerade däck, Boss och Colmec EcoTire, i Europas modernaste fabriker som både är kvalitets- och miljöcertifierade.

Colmecs produkter påverkar inte bara däckkostnaderna utan sänker också bränslekostnaderna. De har därför ett helhetstänk inom däckdistribution, teknisk support och service. Det som motiverar Colmec är att ständigt utvecklas och hitta nya lösningar som värnar om både kunder och miljön.

En multisite – fem olika hemsidor

Colmec började sin resa med endast en regummeringsfabrik i Sverige och har under de senaste 50 åren lyckats expandera till hela Norden och bli en ledande aktör i däckbranschen. Eftersom Colmec är en stor organisation som finns i flera länder så finns ett behov av att nå ut med olika språk. För att hålla det effektivt i längden för Colmec skapade vi på Hamrén därför en multisite, som består av fem olika siter: Colmec Group, Sverige, Norge, Finland, Polen. Fördelen med en multisite är att det enkelt går att bygga på med fler siter framåt som följer samma grundläggande design och mallar. Perfekt också för en stor organisation där det annars finns många utmaningar i att hålla sin kommunikation enhetlig för flera hemsidor!

Samarbete från visuell identitet till webb

För Colmec har vi fått göra det vi tycker är allra roligast, att vara med på hela resan! Först arbeta fram den visuella identiteten med färger, teckensnitt och mönster för att sedan skapa webbdesignskisser med mobile-first och bästa UX i åtanke. Därefter har vi arbetat fram en användarvänlig sidstruktur som förenklar för hemsidans besökare men som även uppskattas av sökmotorerna för att lyfta den organiska sökbarheten. Såklart tillsammans med rätt logisk i rubrikhierarkier och rubriksättning på alla sidor. Därefter har vi byggt upp ett modulbibliotek av hemsidans olika sektioner som vi enkelt kunna bygga upp sidans sidor med, trots olika sidor inom multisiten och de olika språken. Hela multisiten hostas och förvaltas av oss, för att se till att hålla den uppdaterad och säkerställa säkerhetsuppdateringar.

Är ni ett företag med verksamhet i flera olika länder eller regioner? Kanske med behov av flera olika språk?

Om projektet

Kund: Colmec

Vad vi gjorde

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.