Enkla och interaktiva designskisser med Adobe XD

Adobe XD är ett UX (User Experience)-verktyg utvecklat av Adobe Systems, som släpptes publikt i sin nuvarande form i slutet av oktober 2017. Verktyget gör det möjligt att skapa och dela layouter och wireframes (skisser) som går att interagera med och klicka sig runt i.

I slutet av 2017 hoppade vi på Hamrén på XD-tåget, och nu börjar vi göra fler och fler av våra designskisser i programmet. Det blir nu enklare för oss, och våra kunder, att dela och kommunicera kring designskisserna. Tack vare möjligheten att interagera med designskissen och kommentera direkt på specifika element gör det enklare för oss att dela och kommunicera kring designskisser med våra kunder.

Varför underlättar Adobe XD arbetet för Hamrén och för våra kunder?

Fördelarna med designskisser i Adobe XD är flera, men framför allt är det ett enkelt och intuitivt verktyg som låter oss skapa designskisser som efterliknar webbsidor mer än andra skissformat och därför underlättar hela designprocessen.
Flera komponent-bibliotek, så som Bootstrap och Google Material, finns dessutom förinstallerade, eller tillgängliga för nedladdning, vilket banar vägen för snabbare skissarbete.

Ett verktyg med potential

Fortfarande finns en hel del kvar att önska funktionsmässigt, så som fixerade element och hover-effekter, men som skissverktyg håller programmet verkligen måttet. Än så länge har responsen från våra kunder varit positiv, och vi hoppas att det fortsätter i den riktningen!

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.