Släck inte bränder, fokusera på din verksamhet istället!

Se din hemsida som en Tesla. Teslan är din verksamhet fylld med stora säckar pengar som syns när man tittar in genom rutan. Skulle du föredra att parkera denna i ditt privata garage utrustad med toppmodern säkerhet och övervakning, eller utomhus bland alla andra? Föreställ dig nu att din hemsida är din verksamhet. Var står din hemsida parkerad?

Hosting och teknisk förvaltning

”Hosting” avses platsen där din hemsida ligger – det vill säga webbservern. Med ”teknisk förvaltning” avses arbetet med att hålla själva hemsidan uppdaterad och säker. Läs vidare för att ta reda på hur säker din webbplats är, med ditt val av teknisk förvaltning.

Det finns både skillnader och likheter i att driva en verksamhet både fysiskt och digitalt på webben. Om din verksamhet till exempel är att driva en butik både fysiskt i butik och på webben kan en skillnad vara mängden besökare som har tillgång till din butik. Din fysiska butik har en begränsning vad gäller mängden besökare som kan nå din butik, eller mängden besökare som kan få plats inuti butiken innan det blir för trångt. Din online butik kan begränsas av samma anledningar vilket beror bland annat på hur din tekniska förvaltning ser ut. Hur många besökare som får plats i din online butik innan det börjar lagga, hur många som väljer att stanna kvar på webbplatsen på grund av sidans hastighet , eller hur många som når ut till din online butik. Samtliga punkter är några fåtal exempel på hur du påverkar din hemsidas upplevelser med ditt förvaltningsavtal.

När det börjar bli dags att gå hem för dagen från din fysiska butik, är det inte ovanligt att man har investerat i ett säkert och toppmodernt alarmsystem som ständigt uppdateras för att hålla din fysiska butik säker på alla plan. Din fysiska butik ligger kanske till och med inuti en lokal med toppmodern säkerhet som gör det omöjligt för inkräktare att ta sig igenom. Din hemsida däremot som ligger ute på the World Wide Web, utgör större risk för inkräktare då hackare från hela världen kan nå denna, till skillnad från din fysiska butik. Så hur ser det ut med säkerheten för din verksamhet online?

Har du investerat i teknisk förvaltning på en server som håller din online verksamhet säker, med en plan för uppdateringar?

Eller har du ett enkelt cykellås på din verksamhet online?

Godis för hackaren

Tyvärr har vi sett flera fall, där man valt att titta bort när det kommer till teknisk förvaltning och lägger uppdateringarna på hyllan för att exempelvis gynna verksamheten kortsiktigt. Det som oftast händer inom kort är att hemsidan kräver uppdateringar, som ignoreras, vilket är godis för hacker världen. WordPress och dess databaser samt tillägg behöver uppdateras med jämna mellanrum för att inte utgöra en säkerhetsrisk och för att fungera ihop med internet som ständigt utvecklas. När det gått så långt att hemsidan inte uppdaterats på ett tag, kan din hemsida hamna i ett onödigt reparationssteg då det börjar bli dags att släcka bränder, och förhoppningsvis inte är alltför infekterad.

Uppdatering, uppdatering & uppdatering!

Men att uppdatera en wordpress sida är inte alltid enkelt! Att ha en plan för uppdatering är A och O för en wordpress hemsida. Vi på Hamrén gör detta enligt vår egna uppdateringsprocess där vi först testar att uppdatera siten på en testmiljö för att upptäcka buggar, reparera skador som följer med i en uppdatering, och på så sätt håller vi live-siten fräsch kontinuerligt, hållbar under en längre tid och låter dig fokusera på din verksamhet genom att minimera risken för kostsamt stressiga reparationsskador på din webb.

Räcker det alltså med kontinuerlig uppdatering?

I en perfekt värld vore det skönt om hemsidan endast krävde kontinuerliga uppdateringar för att undvika hackare och kostsamma bränder. Det vi på Hamrén erbjuder är webbhosting och teknisk förvaltning speciellt anpassad för hemsidor byggda med WordPress, som minimerar tillfällen där bränder kan uppstå. Med ett förvaltningsavtal hos oss på Hamrén sätter vi dina bränder i fokus för att släcka dessa.

Har du en hemsida som byggts av oss eller någon annan, och vill få hjälp med liknande problem, hör av dig till oss, så hjälper vi till!

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.