Multisite för Kårservice, Kårallen, Örat, Kollektivet, HG, Studentlivet & Trappan.

Kårservice är ett fristående aktiebolag vars uppgift är att skapa mötesplatser för ett studentliv i världsklass. Kårservice ansvarar för verksamheten i kårhusen Kårallen, Örat, Kollektivet, Ryds Herrgård, Studentlivet i Linköping samt Trappan i Norrköping. Hela sju hemsidor har nu kopplats ihop och utvecklats. Ni läste rätt, vi fick äran att bygga upp hela sju hemsidor till de sju olika kårhusen. Alla ihopkopplade i en dynamisk grafisk profil och utvecklad till en och samma multisite. Vi vill glatt presentera Kårservice multisite!

Vad vi gjorde

Design / Utveckling av multisite

Kund

Kårservice, Kårallen, Örat, Kollektivet, Ryds Herrgård, Studentlivet, Trappan.

En röd tråd genom sju olika siter

Att arbeta fram en grafisk profil som ska fungera på sju olika siter kräver att man tänker hållbart och ett steg längre. Att den röda tråden ska genomsyra samtliga siter är av stor vikt och detta har vi gjort genom att återanvända modullösningar och funktioner som presenteras i respektive hemsidas tonalitet. Varje hemsida har ett unikt antal kulörer som utformar deras egna varumärke. Kulörerna behöver inte vara beroende av varandra men när de placeras ihop får man en överblick på hur färgerna hämtats ur samma position ur en lekfull färgskala.

De modullösningar som finns på de olika hemsidorna finns på samtliga siter och presenteras likadant i olika färger. Ett exempel på detta kan vara hur man presenterar en bild på hemsidan; på varje sida går det att välja att lägga till en bild med färgad bakgrund. Bakgrunden har en specifik form, som känneteckas av multisitens gemensamma design. Denna bild med färgad bakgrund fungerar precis likadant på samtliga 7 sidor. Det enda som skiljer sig åt är färgerna som går att välja mellan beroende på vilken sida modullösningen presenteras på.

Såhär kan exemplet se ut:

orat.nu
karhusetkollektivet.nu
hg.se

Multisitens smarta egenskaper

Likt ovan har vi tagit fram ett gäng smarta funktioner som underlättar för besökaren, och administratörer av hemsidorna. För besökaren har vi gjort det enkelt att röra sig emellan varje hemsida via länkar i sidfot och menyn. Lika enkelt är det för administratören av siterna att röra sig fram och tillbaka mellan de olika siterna om man fått behörighet till detta. Det är även vanligt att olika roller tilldelas på de olika hemsidorna där personer blir tilldelade olika behörighet, för att kunna fokusera på att redigera rätt sida under rätt admingränssnitt.

Länkar till samtliga sidor av Multisiten

Klicka er vidare för att kika på Kårservice Multisite via länk nedan!

Funderat på att utöka din hemsida till multisite?

Att jobba med multisiter är kul! Kolla in några av våra tidigare multisiter, och hör av dig om du vill höra mer!

Om projektet

Kund: Kårservice, Kårallen, Örat, Kollektivet, Ryds Herrgård, Studentlivet, Trappan.

Vad vi gjorde

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.