IFK Norrköping

IFK Norrköping är en av Sveriges mest anrika och framgångsrika fotbollsklubbar. I klubben finns en fyrstjärnig fotbollsakademi, framgångsrik dam- och herrverksamhet, och en växande ungdomsverksamhet. Klubben håller till på Östgötaporten och erbjuder konferens, restaurang och tränings/friskvårdsmöjligheter i egen regi.

Användaren i centrum

Fotbollsklubben i vår hemstad Norrköping var i behov av en stor uppdatering av sin digitala närvaro. Den nya hemsidan är första delen av en större digital satsning där vi också kommer bygga en partnerportal och webbshop. Allt för att stärka klubbens varumärke och tillhandahålla en mer användarvänlig miljö.
Vår partner i projektet BYN har stått för design och innehåll med fokus på att till exempel implementera fler varumärkeselement på hemsidan, skapa större intryck med nya fräscha teckensnitt och lyfta det redaktionella innehållet.

Den viktiga baksidan

Bakom skalet på hemsidan har vi byggt många funktioner för att underlätta administrationen. Det innebär att användaren snabbt kan redigera och lägga till innehåll genom att fylla i välstrukturerade fält och sedan klicka på Publicera på till exempel dessa fält:

  • spelare (både herr- och damlaget)
  • lagledning
  • personal
  • nyheter
  • matchkalender
  • produkter
  • annonser
  • veckans meny 

Det gör det lättare för IFK att hålla sidan uppdaterad och fansen kan ta del av den senaste informationen mycket snabbare. Vi har också byggt en API-koppling som automatiskt hämtar in både match- och spelarstatistik via EliteFootbal och som visas på ett lättbegripligt sätt anpassat för både dator- och mobilskärm.

En hemsida att stanna på

Strukturen på hemsidan leder besökaren vidare och uppmuntrar till läsning. Hängivna fans lockas att klicka sig vidare inom hemsidan genom att både sidor och artiklar har länkar till relaterat innehåll. 

En helt ny shop

Det var viktigt för IFK att de skulle kunna administrera allt i sin shop själva. Därför är det tydligt hur de själva kan lägga till eller ta bort produkter, hur man sätter produkter på rea och hur de själva kan göra rabattkoder. Det är också tydligare än tidigare vilket led ordern är i och administratörer får också tydliga rapporter om hur mkt som sålts.

En partnerportal till nytta för lag och partners

Som sponsor för IFK Norrköping får företag tillgång till partnerportalen. Där finns möjlighet att lägga upp event och erbjudanden. Företagen får på så vis ut mer av att sponsra, det blir också ett interaktivt nätverk.

Hemsida för IFK Norrköping visad på olika skärmar

Om projektet

Kund: IFK Norrköping

Vad vi gjorde

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.