Hur funkar egentligen Sveriges viktigaste företag?

Samhall har i över 40 år bidragit till en arbetsmarknad där alla ses som en tillgång, genom att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning. Samhalls mål är att så många som möjligt av deras medarbetare ska lämna dem varje år – för att ta ytterligare ett steg i arbetslivet hos en annan arbetsgivare.

Sedan ett antal år tillbaka har vi på Hamrén arbetat med Samhall för förvaltning och vidareutveckling av deras webbplatser. Vi smygstartade utvecklingen av Samhalls hemsida med en ny startsida i början av 2019, och nu är det äntligen dags att klippa bandet för den helt nya samhall.se!

Utmaningen – hur funkar Samhall?

Många är redan bekanta med Sveriges största arbetsgivare, men exakt hur Samhall fungerar, för medarbetare och kunder, är det inte lika många som känner till. På nya samhall.se finns nu landningssidor som förklarar hur det går till att både jobba på, och samarbeta med, Samhall. Tydligt, strukturerat och användarvänligt!

Nya ikoner och illustrationer

För att ytterligare stärka Samhalls identitet kompletterades hemsidan med en hel uppsättning nya ikoner och illustrationer. Illustrationerna har samma mål som hela den nya webbdesignen: att spegla Samhalls mångsidiga erbjudande och arbete på ett kreativt och inbjudande sätt.

Jag skulle kalla stilen för ”organisk geometri”, vilket känns passande: mjuk men strukturerad, fräsch men proffsig, platt fast med ett oväntat djup.

Silvia Lupuianu, webbdesigner

Berättelsen får nytt fokus.

Samhall tänker hållbart ända in i kärnan av sin verksamhet. I magasinet Story delar de med sig av intervjuer, reportage och succéberättelser på temat. På nya Samhall har magasinet fått ett designlyft, större fokus på startsidan och en plats i rampljuset på flera av undersidorna. Och med indikeringen för lästid är det enkelt att förstå hur lång artikel det rör sig om. Perfekt ihop med ”lyssna”-funktionen!

Tillgängligt. Såklart.

Tillgängliga och användarvänliga webbar är något vi brinner mycket för på Hamrén (till exempel har vi hållit en föreläsning på ämnet och skrivit om det här och här). I Samhall-projektet har vi verkligen fått grotta in oss ännu mer i de olika hjälpmedel som finns tillgängliga. Ett av dessa verktyg är text-till-tal-lösningen ReadSpeaker, som ger användaren möjlighet att få textinnehållet uppläst.

Samhall är ett roligt företag att jobba med. Dels för att de har ett fantastiskt uppdrag, men också för att de vågar utmana normen och testa nytt. Det gillar vi!

Rebecca Löfgren, webbdesigner

Om projektet

Kund: Samhall AB

Vad vi gjorde

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.