Tips för att få fler kunder via din hemsida

Med stor sannolikhet finns det saker som du kan göra för att förbättra din hemsida och få ett antal extra förfrågningar och kunder via den. Här kommer några tips som jag tror på:

1. Får dina besökare förtroende för ditt företag när de kommer till din hemsida?

Tips: Ett enkelt sätt är att tydligt visa vart ni finns geografiskt och visa bilder från företaget. Visa även bilder på personalen med tydliga namn och kontaktuppgifter. Det visar att ni är ett öppet företag som är enkelt att komma i kontakt med.

2. Inne på en sida som beskriver en produkt eller tjänst, vem ska kunden kontakta om de är intresserade?

Tips: Säljer du exempelvis batteriladdare så på sidan som beskriver batteriladdare visa även en bild och kontaktuppgifter direkt till den personen på ditt företag som bäst kan svara på frågor om just batterladdare. Det uppmanar till kontakt och troligen ett köp.

3. Hur tydligt är det på din sida att man ska kontakta eller köpa från dig?

Tips: Var övertydlig när det gäller att få besökaren att kontakta dig eller att köpa direkt från sidan. Använd inte små subtila länkar som knappt syns utan länkar och knappar som leder till kontakt och köp ska skilja ut sig och vara mycket tydliga.

4. När såg du över och uppdaterade informationen på din hemsida senast?

Tips: Se över innehållet på din sida med jämna mellanrum och se till att informationen är relevant och aktuell. Många gånger kan man hitta innehåll som är flera år gammal och som bara ligger kvar för att fylla ut på en sida … Ta bort det på en gång!

5. Har du kunskap som dina kunder behöver?

Tips: Med största sannolikhet har du kunskap inom ditt område som dina kunder behöver. Exemplet med batteriladdaren i tips 2 ovan, på hemsidan, ge även tips på hur man bäst laddar batterier, vad man ska tänka på med mera. Då skapar du en attraktiv sida som flera kommer länka till. Det är bra även ur sökmotorsynpunkt och du kommer få en bättre placering på exempelvis Google.

6. Vad säger dina befintliga kunder om ditt företag

Tips: Besökare vill se vad andra som har anlitat ditt företag säger och tycker. Var tydlig med en referenssida där du visar namn och bild på personer och företag som anlitat dig. Detta bygger förtroende och kommer få fler av dina besökare att våga prova ditt företag.

Det finns hundratals små saker att tänka på när man bygger en hemsida. Det mesta mynnar ut i att du ska få fler och bra kunder till ditt företag. Är du intresserad av att ta en dialog kring vad som kan förbättras eller göras på din sida så tveka inte att kontakta mig för ett förutsättningslöst första samtal! Hoppas vi hörs! Rickard Hamrén Vd, Hamrén Media AB 070-694 98 92 rickard@hamrenmedia.se

Behöver du hjälp? Tryck här för att komma till vår support.

support

Redo att starta
ditt projekt?

Har ett projekt i åtanke eller idé som du vill bolla? Hör av dig! Vi ses gärna på en kopp kaffe i Norrköping eller Malmö.